Collignon (Beer Advocaten) voorzitter Europese letselschadeadvocaten

Delen:

Antoinette CollignonDe Amsterdamse advocaat Antoinette Collignon is tijdens de algemene ledenvergadering van de Pan European Organisation of Personal Injury Lawyers (PEOPIL), die op 5 juni 2009 in Malta werd gehouden tot de nieuwe president van deze organisatie gekozen. Collignon is behalve de eerste Nederlandse, ook de eerste vrouwelijke President van PEOPIL.

Collignon (1965) is sinds 1991 advocaat en werkt bij Beer advocaten te Amsterdam. Zij is werkzaam op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht en de personenschade, en heeft een uitgebreide internationale praktijk. Op dit moment is Collignon actief betrokken bij de rechtshulp die wordt verleend aan slachtoffers van de ramp die in februari 2009 plaatsvond met het vliegtuig van Turkish Airlines.

PEOPIL werd in 1997 opgericht en telt inmiddels meer dan 550 leden uit 40 verschillende landen. PEOPIL stelt zich ten doel de samenwerking tussen letselschadeadvocaten binnen Europa te ontwikkelen, de toegang tot het recht voor letselschadeslachtoffers te verbeteren en te bevorderen dat in letselschadezaken schadevergoedingen op een rechtvaardige manier worden vastgesteld. Bij aanvaarding van haar nieuwe functie benadrukte Collignon het belang van PEOPIL binnen Europa. PEOPIL heeft zich de afgelopen jaren onder andere actief bezig gehouden met een voorstel voor regelgeving op het gebied van verjaringstermijnen in grensoverschrijdende letselschadezaken. Het voorstel van PEOPIL is inmiddels omarmd door het Europese Parlement.

Meer informatie: www.peopil.com

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven