Commissie: één procedure voor problematische schuldenaren

Om een doelmatige en flexibele afwikkeling van insolventies te bedorderen, moet er één procedure komen voor schuldenaren in financiële moeilijkheden. Dit blijkt uit een advies voor een Insolventiewet, dat vandaag door de voorzitter van de Commissie insolventierecht, Prof. mr. S. C. J. J. Kortmann, aan minister Hirsch Ballin van Justitie is aangeboden. De minister heeft besloten om via een internetconsultatie reacties op het voorontwerp in te winnen.

De drie verschillende procedures voor schuldenaren met financiële problemen die de huidige Faillissementswet kent, worden in het voorstel van de commissie samengevoegd tot één insolventieprocedure. De persoon die voor de afwikkeling zorgt, wordt aangeduid met de naam "bewindvoerder". In de toekomst zal de benaming (faillissements) curator niet langer worden gebruikt. 

Het insolventieprocesrecht is gemoderniseerd en op een aantal onderdelen vereenvoudigd.

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven