Juridisch nieuws

Commissies rechtshulp hebben meer tijd nodig

Beeld bij Twee Commissies laterDe twee commissies die onderzoek doen naar de toekomst van de gefinancierde rechtsbijstand komen pas in november met hun rapporten. Staatssecretaris Dijkhoff heeft de Tweede Kamer laten weten dat de commissie Wolfsen pas in november met haar eindrapport kan komen, omdat er nog veel werk gedaan moet worden.

De commissie Wolfsen werd begin dit jaar ingesteld nadat de Eerste Kamer de bezuinigingen op de gesubsidieerde rechtshulp had weggestemd. De commissie onder leiding van de Utrechtse oud-burgemeester Aleid Wolfsen onderzoekt de kosten van de rechtshulp en doet aanbevelingen.

De andere commissie, onder leiding van professor Tom Barkhuysen, doet in opdracht van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) onderzoek naar de kostenontwikkeling binnen de rechtshulp. Ook deze commissie heeft meer tijd nodig, laat voorzitter Tom Barkhuysen weten.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Reactie toevoegen

Klik hier om een reactie achter te laten

Recente vacatures

Recente vacatures

Winkelmand