‘Communiceren in plaats van populariseren’

Delen:

De rechtspraak moet niet populariseren maar tijdig en volledig communiceren. Dat is een goed begin om de rechtspraak en de burger dichterbij elkaar te brengen. Dat stelt waarnemend president mr. J.B. de Groot van de rechtbank Zutphen in zijn toespraak tijdens de installatiebijeenkomst van vrijdag 3 december waarbij de rechtbank zes nieuwe rechters verwelkomt.

Niet leuker, wel duidelijk

“Om dichterbij de burger te komen moeten we niet aanschuiven bij tal van programma’s zoals Pauw en Witteman, de Wereld draait door of RTL Boulevard. We moeten niet leuker gevonden worden of gezelliger. Het is een kwestie van op tijd en duidelijk communiceren wat we beslissen en waarom. Als rechtzoekende en geïnteresseerde burger wil je zo snel mogelijk weten; ‘wat’ is het en ‘waarom’ is het zo. Daar kun je het vervolgens mee eens of oneens zijn. Als het maar duidelijk is.” De gehele toespraak wordt na de installatiezitting gepubliceerd.

Installatie rechters

Op vrijdag 3 december worden in een buitengewone terechtzitting in de Burgerzaal te Zutphen mw. mr. A.L.M. Steinebach – de Wit, mw. mr. E. Boerwinkel, mw. mr. L.J. Bosch, dhr mr. M.J. Ouweneel, mw.mr. M.J. Vos en mw. mr. D.S. de Vries als rechter geïnstalleerd bij de rechtbank Zutphen.

De waarnemend president van de rechtbank, de heer mr. J.B. de Groot, de waarnemend Hoofdofficier van Justitie van het OM Zutphen, mevrouw mr. J. Dolfing en de deken van de Orde van Advocaten in het arrondissement Zutphen, de heer mr. A.P.J.M. de Bruyn, spreken de geïnstalleerden toe.

Klik voor het gehele bericht hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven