Computerstoring kostte rechtbanken 1,8 miljoen euro

Delen:

7 juli computerstoringDe rechtspraak heeft op 23 mei flink last gehad van een computerstoring. Op die dag zijn ongeveer 30.000 arbeidsuren verloren gegaan doordat mensen niet of nauwelijks konden werken. Meer dan honderd rechtszaken moesten worden uitgesteld.

De storing duurde van 07.35 uur op 23 mei tot 00.45 uur op 24 mei, in totaal dus zeventien uur en tien minuten. Dat heeft minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) laten weten. De rechtspraak schat dat de computerstoring 1,8 miljoen euro heeft gekost.

Door het afblazen van rechtszaken door de storing konden negen mensen zonder straf naar huis worden gestuurd. Ze werden verdacht van onder meer te hard varen en verkeerd aanmeren. Hun dossiers waren volledig digitaal aangeleverd.

De storing ontstond toen een ‘knooppunt’ in het netwerk niet goed meer werkte. Het reservesysteem ving dit niet op. Toen dat wel lukte, bleek dat oudere processystemen niet goed werkten in de reserve. De software moest opnieuw worden geïnstalleerd en de applicaties moesten handmatig worden gekoppeld.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven