Conclusies parket Hoge Raad van zaken die zijn ingetrokken worden openbaar

Voortaan worden civiele conclusies van het parket van de Hoge Raad ook gepubliceerd indien de zaak wordt ingetrokken. Tot voor kort werden dergelijke conclusies niet op rechtspraak.nl geplaatst.

Delen:

Conclusies parket Hoge Raad van zaken die zijn ingetrokken worden openbaar - Mr. online
Foto: Depositphotos

Conclusies van het parket bij de Hoge Raad in civiele zaken worden gepubliceerd op www.rechtspraak.nl. Dat gebeurt meestal enkele weken nadat de conclusie is genomen. Een conclusie werd echter niet gepubliceerd indien de zaak werd ingetrokken kort nadat de conclusie was genomen. Deze uitzondering komt te vervallen.

Belangen van partijen

In het vervolg worden conclusies ook gepubliceerd indien de zaak wordt ingetrokken nadat de conclusie is genomen. Het parket bij de Hoge Raad kan echter wel beslissen van publicatie af te zien in verband met de belangen van partijen, of een van hen, indien daartoe bij het intrekken van de zaak een gemotiveerd verzoek wordt gedaan.

Aanhouden

Overigens kan het parket bij de Hoge Raad besluiten een conclusie aan te houden indien de cassatieadvocaten van partijen voorzien dat een zaak mogelijk zal worden ingetrokken en dit tijdig vóór de geplande conclusiedatum aan de griffie van de Hoge Raad mededelen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven