Concurrentiebeding in tijdelijk contract nietig

Delen:

ConcurrentiebedingConcurrentiebedingen in tijdelijke contracten zijn ongeldig. Dat concludeert juridisch dienstverlener DAS uit een recente rechterlijke uitspraak van de rechtbank Amsterdam, meldt zender BNR Radio. Werknemers kunnen na een tijdelijk contract dus gewoon bij de concurrent aan de slag, ook al staat in het contract dat dit niet mag.

“Alleen als er zwaarwegende belangen zijn, mag je zo’n concurrentiebeding opnemen in het contract,” zegt jurist Olav Wagenaar van DAS tegen BNR Radio. “In deze zaak had de werkgever dat gedaan, maar daar ging de werknemer niet mee akkoord. Hij heeft het toen ter toetsing neergelegd bij de rechter. Die heeft het beding nietig verklaard.”

De werkgever in kwestie had het concurrentiebeding in het contract opgenomen omdat hij de bedrijfsrisico’s te groot vond. “Hij vond onder andere dat de opleidingen die hij gaf belangrijk waren voor zijn werknemers, hij gaf daar veel geld aan uit. En hij vond dat zijn werknemers te specifieke kennis hadden van het bedrijf, die ze mee zouden kunnen nemen naar de concurrent.”

Wagenaar verwacht dat het concurrentiebeding uiteindelijk helemaal uit tijdelijke contracten zal verdwijnen. “Uit deze zaak blijkt wel dat je wel heel specifieke belangen moet hebben, wil je als werkgever zo’n beding mogen opnemen in een tijdelijk contract. Voor vaste contracten gelden andere regels. Daar is er veel meer grond voor zo’n beding.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven