Conferentie 60 jaar EVRM

Delen:

In november 2010 bestaat het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) 60 jaar. Ter gelegenheid hiervan vindt op vrijdag 12 november een conferentie plaats.

Tijd voor een feestje of is er juist reden om zorgen te hebben over het functioneren van het verdrag en het toezichtmechanisme? Dreigt het EVRM niet te bezwijken onder de enorme werklast? Hoe hard doen staten nog hun best om uitspraken na te leven? Zit er nog lijn in de rechtspraak van het EVRM? Is het EVRM niet zelf mede schuldig aan de – naar het lijkt – toenemende kritiek op zijn uitspraken?

De sprekers zijn: prof. mr. Egbert Myjer (de Nederlandse rechter in het EHRM), prof. dr. Rick Lawson (Universiteit Leiden), prof. dr. Evert Alkema (Universiteit Leiden), mr. Roeland Böcker (Ministerie van Buitenlandse Zaken), prof. dr. Janneke Gerards (Universiteit Leiden) en prof. dr. Tom Zwart (Universiteit Utrecht).

De conferentie vindt plaats in het Kamerlingh Onnes Gebouw van de Universiteit Leiden en duurt van 10.30 tot 17.30 uur.

Klik voor de folder hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven