Congres Afgeluisterde Advocaten

Delen:

Volgens de Orde van Advocaten zijn inmiddels uit het hele land klachten binnengekomen over opnameapparatuur op plekken waar cliënten vertrouwelijk met hun advocaat moeten kunnen spreken. Over deze problematiek wordt op donderdag 16 mei het Congres Afgeluisterde Advocaten georganiseerd door de Bijzonderstrafrecht Academie in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Dagvoorzitter is Britta Böhler (partner bij Böhler Advocaten en hoogleraar advocatuur aan de Vrije Universiteit van Amsterdam).

Wat behelst de geheimhoudingsplicht en het verschoningsrecht? Wat is de relatie met de waarheidsvinding? Hoever mogen opsporingsinstanties gaan in de criminaliteitsbestrijding? Welke argumenten hebben ze om af te luisteren? Wat kan een advocaat doen als er onrechtmatig wordt getapt? Hoe werkt dat eigenlijk, afluisteren en heimelijk bespieden? En hoe gaan rechters om met schendingen van het beroepsgeheim? Deze en meer vragen zullen tijdens het congres worden beantwoord.

De sprekers zijn onder meer: Britta Böhler, Richard Korver (Korver & Van Essen advocaten), Jan Fermon (promovendus aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Maastricht en advocaat in Brussel), David Klein Lenderink (Van Bavel Advocaten), Robert van Bosbeek (KLPD, voormalig hoofd landelijke interceptie) en (onder voorbehoud) Ronald Prins – (Beveiligingsexpert Fox-IT).

Datum en tijdstip: donderdag 16 mei 2013, 9.30 (inloop) – 16.00 uur
Locatie: Koninklijke Schouwburg, Den Haag

Klik voor meer informatie en aanmelding hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven