Congres ‘De Doodstraf Voorbij’

Delen:

Op 31 oktober 2010 is het precies 150 jaar geleden dat Johannes Nathan op de Markt in Maastricht werd opgehangen wegens de moord op zijn schoonmoeder. Dat was de laatste keer dat de doodstraf ten uitvoer werd gelegd in Nederland. Het Centrum van de Rechten voor de Mens van de Maastrichtse rechtenfaculteit grijpt deze historische gebeurtenis aan om op 28 en 29 oktober 2010 een bijzonder en breed opgezet tweedaags congres te organiseren rondom het thema ‘straffen’. Het thema zal vanuit juridisch, medisch, rechtspsychologisch, economisch en sociaal wetenschappelijk oogpunt worden belicht. Het congres vindt plaats in het Crowne Plaza Hotel in Maastricht.

Naast de drie bijzondere keynote speakers Prof. dr. D. Garland (New York University), Prof. dr. C.H. Brants (Universiteit Utrecht) en prof. dr. J.C.J. Boutellier (Vrije Universiteit Amsterdam) bestaat het congres uit een aantal interactieve workshops waarin deelnemers worden uitgenodigd te discussieren over verschillende, aan het congresthema gerelateerde onderwerpen. Verder worden er diverse activiteiten georganiseerd waaronder een politiek café, een debatavond, een fototentoonstelling, films en diverse lezingen. De eerste congresdag wordt bovendien afgesloten met het naspelen van de rechtszaak tegen Johannes Nathan in het Maastrichtse stadhuis door vertegenwoordigers van de strafrechtspraktijk.

Klik voor meer informatie over het congres hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven