Congres International Association of Democratic Lawyers

Delen:

iadllawDe International Association of Democratic Lawyers houdt van 15 tot 19 april haar achttiende congres in de Vrije Universiteit Brussel. Het centrale thema luidt: ‘De rechten van het volk verdedigen’. De vereniging is een wereldwijde organisatie van progressieve juristen en heeft de ambitie om via dit congres juridische activisten uit verscheidene werelddelen de kans te bieden tot ontmoeting, netwerking en uitwisseling.

Tijdens het congres worden tien commissies georganiseerd die de deelnemers kans bieden tot ervaringsuitwisseling op het gebied van hun juridische activiteiten rond onder meer de volgende thema’s:

  • Het recht op vrede en crisis van het internationaal recht
  • Een democratische justitie voor het volk, de onafhankelijkheid van het gerecht en de bescherming van de advocaten
  • De rechten van migranten en de strijd tegen het racisme
  • Straffeloosheid en de internationale gerechtshoven
  • Het mensenrecht op een zuivere en gezonde leefomgeving

De International Association of Democratic Lawyers (IADL) werd in 1946 opgericht door antifascistische juristen. De eerste voorzitter was René Cassin, de latere voorzitter van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Hij was ook één van de belangrijkste auteurs van de Universele Verklaring voor de Mensenrechten. De vereniging geeft wereldwijd juridische ondersteuning aan volkeren en bevrijdingsbewegingen die zich verzetten tegen kolonialisme, onderdrukking, racisme en uitbuiting. Onder meer op deze manier heeft IADL een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het hedendaagse internationaal recht en volkerenrecht.

Klik voor meer informatie en aanmelding hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven