Congres Inzicht in Digitalisering door Pels Rijcken

Delen:

Foto: Depositphotos

Kunstmatige intelligentie, blockchain en de nieuwe privacywetgeving. Deze nieuwe technologieën en de juridische vragen die ze met zich meebrengen worden besproken tijdens het Congres Inzicht in Digitalisering op 12 juni bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn advocaten en notarissen in Den Haag.

Het congres wordt afgetrapt met een introductie Erik Vermeulen, van hoogleraar aan de Tilburg Universiteit. Daarna bestaat het congres uit twee workshoprondes van een uur. Deelnemers aan het congres kunnen kiezen uit vier workshops.

Advocaat Jeroen Naves geeft een workshop over kunstmatige intelligentie (artificial intelligence) en de toepassing hiervan. Zo tracht hij antwoord te geven op de vragen: wat zijn kunstmatige intelligentie en machine learning eigenlijk? Binnen welke domeinen worden zij al gebruikt en wat is hun potentiële impact? En wat zijn de juridische vragen die ontstaan als AI, machine learning en diens algoritmes onderdeel worden van ons dagelijks leven, en de antwoorden daarop?

Advocaat-partner Sandra van Heukelom-Verhage en advocaat Ameer Muhammad bespreken blockchain en crypovaluta’s. Als kantoor heeft Pels Rijcken & Drooglever Fortuijn overheden en bedrijven geadviseerd die een blockchainapplicatie hebben ontwikkeld, zoals Mijn Zorg Log van het Zorginstituut Nederland en PI van APG en PGGM. Tijdens deze workshop vertelt Van Heukelom-Verhage over de ervaringen die in dit kader zijn opgedaan. Muhammad belicht de blockchainontwikkeling vanuit een financieelrechtelijk perspectief en bespreekt de mogelijke toekomstige regelgeving rondom crypto’s en ICO’s.

Advocaten Daan Corver en Tim Gillhaus bieden twee verschillende perspectieven op het verzamelen van big data. In steeds grotere mate wordt in de buitenruimte data verzameld, zowel door burgers en bedrijven als door overheden. Tijdens deze workshop gaat Corver in op de vraag wat de mogelijkheden van overheden zijn om het verzamelen van sensordata in de buitenruimte te reguleren. Gillhaus biedt een privacyrechtelijk perspectief; wat mag op grond van de AVG wel en wat mag niet als het gaat om wifi tracking, geluidssensoren en videocamera’s?

De vierde workshop gaat over innovatie en de AVG. Bij het gebruik van veel nieuwe technologieën worden persoonsgegevens verwerkt, waarop de per 25 mei 2018 in werking getreden AVG van toepassing is. Maar wat is eigenlijk de impact van de AVG op digitalisering en innovatie? Marte van Graafeiland en Nina Bontje beantwoorden deze vraag tijdens de workshop door onderwerpen te behandelen als geautomatiseerde besluitvorming, profiling en privacy by design.

Het congres vangt aan om 13.00 uur en is om 16.45 uur afgelopen. Daarna volgt een borrel. Aanmelden kan hier

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven