Congres mensenrechten

Delen:

Tegen de achtergrond van een zich verhardend klimaat ten opzichte van ordeverstoorders, misdadigers en vreemdelingen, organiseert de Universiteit van Tilburg op donderdag 1 juli 2010 een congres over mensbeeld, beeldvorming en mensenrechten. Gastsprekers zijn demissionair minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie en Alex Brenninkmeijer, de Nationale ombudsman.

Wat is de invloed van ons mensbeeld en onze beeldvorming over criminaliteit op de wetgeving en de handhaving van de mensenrechten? Die vraag wordt tijdens het congres behandeld ten aanzien van onder meer migranten, ex-gedetineerde seksuele delinquenten en mensen met een psychische stoornis. Het congres wordt georganiseerd ter gelegenheid van het afscheid van prof. dr. Anton van Kalmthout, hoogleraar Vrijheidsbeperking en vrijheidsbeneming in het strafrecht en vreemdelingenrecht. Zijn afscheidsrede ‘Illegalen’ in detentie: minimale rechten of minimale beperkingen?’ vormt de afsluiting van het congres.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven