Congres ‘Resolving Company-Community Conflicts’

Delen:

Stichting World Legal Forum organiseert in samenwerking met haar partners het congres ‘Resolving Company-Community Conflicts; practical approaches and multi-stakeholder perspectives’. Het congres zal plaatsvinden op 6 en 7 December in Madurodam in Den Haag. Tijdens het congres wordt het nieuwe internationale instituut CSR Conflict Management Center (CCMC) gepresenteerd.

Het CCMC in Den Haag is een onafhankelijk platform dat een bijdrage zal leveren aan de implementatie van de derde pijler (“Access to Remedy“) van de zogenaamde Guiding Principles on Business and Human Rights van de Verenigde Naties. Het gaat daarbij om het ondersteunen van het voorkomen en oplossen van conflicten tussen bedrijven en lokale gemeenschappen door middel van op dialoog gebaseerde methoden van geschillenbeslechting. Het CCMC verschaft daartoe informatie over bestaande geschillenbeslechtingmechanismen, best practices en biedt toegang tot een database van gespecialiseerde mediators.

Het congres biedt een unieke insider’s view in de geschillenbeslechting tussen bedrijven en gemeenschappen door de presentatie van zes actuele zaken waarbij de direct betrokken partijen hun ervaringen delen: de lokale gemeenschap, het bedrijf, de NGO en de bemiddelaar.

Klik voor meer informatie over het CCMC, het congresprogramma, de registratieprocedure hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven