Consortium koopt vastgoedfinanciering Rabobank

Delen:

De vastgoedfinancieringsactiviteiten van de Rabobank, RNHB Hypotheekbank (voorheen ‘de Rijnlandse Hypotheekbank’), gaan inclusief personeel en kredietportefeuille naar een consortium van de Angelsaksische investeerders CarVal Investors en Vesting Finance. Commercieel vastgoed is geen kernactiviteit meer voor Rabobank.

Adviseurs CarVal Investors, Vesting Finance:
NautaDutilh (Ruud Smits, Arjan Scheltema, Ernst van der Touw, Reinier Dommerholt, Renzo Bloemink, Nico Blom, Pieternel van den Brink, Albert van der Kolk, Joyce Trebus, Larissa Silverentand, Jorik Reijmer)

Adviseurs FGH Bank NV:
Allen & Overy, Morgan Stanley

Ruud Smits, dealmaker voor NautaDutilh: “De verkoop van de nog af te splitsen vastgoedfinancieringsactiviteiten van RNHB Hypotheekbank aan dit consortium was een competitief verkoopproces in de vorm van een auction sale. Direct na de splitsing zal de gehele RNHB organisatie inclusief zo´n zestig werknemers, een kredietportefeuille ter waarde van 1,7 miljard euro en een klantenportefeuille van ruim 9.000 leningen door middel van een aandelenoverdracht worden overgedragen aan het consortium. Met name op regulatory front biedt een dergelijke overname grote uitdagingen. Een van de grootste uitdagingen was om samen met de consortiumleden en de verschillende afdelingen binnen kantoor − corporate, financial regulatory en tax − een post-closing structuur te bedenken en ontwerpen die recht deed aan de verschillende belangen van de, al dan niet beursgenoteerde, consortiumleden en aan complexe wet- en regelgeving.”

Arjan Scheltema, dealmaker voor NautaDutilh: “Deals als deze vinden momenteel veel plaats; enkele voorbeelden zijn de verkoop van Propertize, maar ook de aangekondigde verkoop van de Blackstone vastgoedportfolio en het onvriendelijke bod op Delta Lloyd passen in deze trend. Buitenlandse private equity, maar ook bijvoorbeeld Aziatische en Duitse financiële instellingen zijn zeer actief. Bij een veiling als deze werk je met klanten en andere adviseurs samen naar het moment dat je exclusief gaat en richting tekenen kunt. Als je de veiling dan ‘wint’ geeft dat een enorme kick voor het team, al begint het werk dan eigenlijk pas.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven