Consument wordt dupe van maximering incassokosten

Delen:

Het nieuwe wetsvoorstel over de maximale hoogte van incassokosten kan zeer nadelig uitpakken voor consumenten. Daarvoor waarschuwt de Koninklijke Beroepsorganisatie voor Gerechtsdeurwaarders (KBvG).

Op basis van dit voorstel mogen bedrijven namelijk al na twee weken betalingsachterstand en slechts één sommatie direct de volledige maximale incassokosten in rekening brengen. Bovendien mogen deze kosten worden berekend over iedere niet betaalde termijn, wat extra nadelig is wanneer er sprake is van een maandelijks premie. De KBvG pleit voor aanpassingen van het wetsvoorstel waarover de Tweede Kamer deze week een besluit neemt.

“Op dit moment zien wij dat grote schuldeisers complete incassoafdelingen aan het opzetten zijn”, zegt John Wisseborn, voorzitter van de KBvG. “Daar is natuurlijk niets mis mee, maar deze ontwikkeling lijkt ten koste te gaan van de consument die incidenteel een vordering te laat betaalt. Die moet direct de maximale incassokosten betalen en dat is een verslechtering ten opzichte van de huidige situatie.”

Klik voor het gehele bericht hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven