Corpsstudenten blijven welkom aan de Zuidas

Delen:

Beeld bij Corpsstudenten blijven welkomOok na de incidenten bij het Gronings studentencorps Vindicat en bij het Amsterdamsch Studenten Corps blijven corpsstudenten welkom bij de grote advocatenkantoren. Dat valt af te leiden uit een rondvraag van de redactie van Mr. onder de tien grootste advocatenkantoren van Nederland en de reactie daarop van de recruiters Herman Bosma (Legal-Partner) en Maarten Besemer (Personato).

Van de tien advocatenkantoren die Mr. benaderde hadden zes geen behoefte om te reageren. De overige vier (De Brauw, NautaDutilh, Houthoff Buruma en Van Doorne) leggen de nadruk op het belang van toptalent, en de aanwezigheid van competenties als ontwikkelpotentieel, ondernemerschap en sociale vaardigheden.

“Ons recruitmentbeleid is gericht op het toetsen van inhoudelijke kennis, sociale vaardigheden, ontwikkelpotentieel en ondernemerschap bij de studenten die we werven,” zegt managing partner Erik Geerling (NautaDutilh). “Al dan niet lid geweest zijn van een studentenvereniging is daarbij geen onderscheidende factor.”

Johan Rijlaarsdam (Houthoff Buruma) denkt er net zo over. “De incidenten bij Vindicat en het Amsterdamsch Studenten Corps hebben niets veranderd aan ons werving- en selectieproces.” Bij de werving en selectie kijkt Houthoff Buruma naar veel meer dan of een kandidaat lid is geweest van een studentenvereniging. “We kijken naar iemands totale capaciteiten en ervaringen. Het lidmaatschap van een studentenvereniging zien wij niet op voorhand als plus- of minpunt.”

HR manager Simone Burgers van Van Doorne is vooral op zoek naar onderscheidend talent. “Dat is wat we interessant vinden,” zegt Burgers. “Nevenactiviteiten zijn een mooie manier om te laten zien dat je beschikt over creativiteit, ondernemerschap en social skills, allemaal competenties die belangrijk zijn. Of je nu een jaar in het bestuur van je corps hebt gezeten, vrijwilligerswerk doet of de wereld hebt veroverd met je start-up.”

Van Doorne maakt geen onderscheid tussen corporale en niet-corporale studenten. “Wij veranderen onze wervingstactiek dan ook niet naar aanleiding van de recente media-aandacht voor de incidenten bij studentenverenigingen. We trekken bijzondere en slimme mensen aan, hebben een pluriforme bedrijfscultuur en lopen voorop op gebied van diversiteit.”

En een woordvoerder van De Brauw zegt: “Wij nemen onverminderd toptalent aan, en zo divers mogelijk: verschillende nationaliteiten, culturen en achtergronden. We zoeken mensen met een eigen verhaal waar hun ambities en maatschappelijke betrokkenheid uit blijkt. Tijdens sollicitatiegesprekken spreken we daarom ook over gedrag, ethische kwesties en de rol van de advocaat in de samenleving.”

Recruiter Herman Bosma van bureau Legal-Partner noemt de houding van grote advocatenkantoren logisch. “Uitwassen bij studentenverenigingen worden in de media breed uitgemeten,” zegt Bosma. “Hoe vervelend die excessen ook zijn, ze komen maar af en toe voor, en dat is ook bekend bij de HRM-afdelingen van advocatenkantoren. Daarom denk ik niet dat de uitwassen van invloed zijn op werving en selectie binnen de advocatuur.”

Bosma zegt dat advocatenkantoren het belangrijk vinden dat iemand iets substantieels naast zijn studie heeft gedaan. “Een bestuursfunctie van een studentenvereniging is maar één van de vele mogelijkheden. Bijbanen en vrijwilligerswerk tellen net zo zwaar.”

Maarten Besemer, consultant Juridisch en Advocatuur van werving- en selectiebureau Personato denkt niet dat de incidenten veel invloed hebben op werving en selectie. “Maar over het algemeen bezien, denk ik dat dergelijke lidmaatschappen steeds minder belangrijk worden,” stelt Besemer. “Vroeger was een lidmaatschap wellicht belangrijk voor een bepaalde relatie of om ergens binnen te komen. Tegenwoordig is netwerken eenvoudiger dankzij sociale media en zijn vacatures of kansen ook online te vinden. Ik denk dan ook dat talent veel meer de doorslag geeft.”

Besemer kan zich wel voorstellen dat dergelijke lidmaatschappen ter sprake worden gebracht, juist om te kijken hoe iemand tegenover dergelijke incidenten staat. “Het is een mooi onderwerp om rechtsvaardigheidsgevoel en/of betrokkenheid bij de maatschappij te peilen.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven