Crisisinterventielijn voor gemeenten

Delen:

Gemeenten kunnen voortaan dag en nacht aankloppen bij het ministerie van Justitie als ze worden geconfronteerd met uitgeprocedeerde asielzoekers die ten einde raad op straat rondzwerven. Het departement bepaalt dan of er crisisopvang moet worden geboden en is bereid ‘schrijnende gevallen’ nog eens te bekijken om te achterhalen wat er aan de hand is.

Dat hebben minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) en burgemeester Jos Wienen van Katwijk, voorzitter van de asielcommissie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, woensdag afgesproken. Het ministerie opent een crisisinterventielijn waar gemeenten terechtkunnen. Volgens Hirsch Ballin gaat het om uitzonderlijke situaties, die individueel moeten worden beoordeeld.

De gemeenten zijn blij met de maatregel, omdat ze volgens Wienen regelmatig te maken hebben met uitgeprocedeerde asielzoekers die zich in een crisissituatie bevinden. (bron: ANP)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven