CVC koopt meerderheid Van den Ende’s Stage

Delen:

Het Britse private equityhuis CVC Capital Partners neemt 60 procent van de aandelen in Stage Entertainment, het internationale musicalbedrijf van Joop van den Ende, over. De 73-jarige Van den Ende, die sinds 1968 actief is in het theaterwezen, doet daarmee na meer dan 45 jaar een stap terug.

Adviseurs CVC Capital:
Clifford Chance (Hans Beerlage, Mark Loefs, Joel Erwteman, Michiel Sunderman, Mirjam van der Kaay)

Adviseurs Stage Entertainment (Joop van den Ende):
De Brauw Blackstone Westbroek (Arne Grimme, Okke Suurenbroek, Violet de Kruif, Louis van Roessel, Jan Marten van Dijk), Hengeler Mueller (Duitsland), Alrud (Rusland), Debevoisse (VS), Jeantet (Frankrijk), Quatrecasas (Spanje)​

Hans Beerlage, dealmaker voor Clifford Chance: “Bijzonder aan een deal zijn vaak de onderneming waar het om gaat en de daarbij betrokken personen. Dat was hier ook zo. Stage Entertainment hebben we leren kennen als een prachtig bedrijf met zeer gemotiveerde mensen dat een leidende positie heeft opgebouwd in Europa op het gebied van musical entertainment. Hoewel het bedrijf in Nederland breed bekend is en veel heeft gedaan om musicals op de kaart te zetten, zijn het de diepte en breedte van juist ook de internationale activiteiten die het een indrukwekkende onderneming maken. Met deze transactie en de samenwerking tussen CVC en de oprichter Joop van de Ende gaat Stage Entertainment een spannende nieuwe fase in. Het was erg bijzonder daarbij betrokken te mogen zijn. Het vormgeven van een dergelijke samenwerking is een intensief proces. Het juridische aspect is daarbij niet onbelangrijk, maar tegelijkertijd ook slechts een van de facetten van de ‘partnership’ zoals CVC en Joop van den Ende die voor zich zien.

“Onze relatie met CVC gaat al enige tijd terug. Zo hebben wij eerder CVC geassisteerd bij verschillende transacties rondom C1000 en de acquisitie van Raet. Dit is de tweede aangekondigde transactie binnen een half jaar die we voor CVC hebben mogen begeleiden. Eerder traden we voor CVC op bij de afgelopen maart aangekondigde joint venture tussen CVC en Koninklijke DSM.

“Met betrekking tot de entertainmentsector, kun je zien dat de digitalisering van de maatschappij en veranderende vrijetijdsbesteding door consumenten hun weerslag hebben. Veel spelers zijn op zoek naar niet-autonome groei om zo meer mogelijkheden te creëren rond ‘content’, intellectueel eigendom, technologie en nieuwe geografische markten. Onze verwachting voor de media- & entertainmentindustrie is dat er in de komende periode sprake zal zijn van meer M&A-activiteit. Zoals het zich nu laat aanzien zal overigens in vrijwel alle sectoren het aantal transacties en totale dealwaarde hoger zijn dan in 2014.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven