Cybercrime bij publieksacademies

Delen:

Beeld bij PAvdR‘Cybercrime’ is het thema dat de rechtbank Noord-Nederland en het Gerechtshof Den Haag aan de orde stellen bij de Publieksacademies tijdens de Week voor de Rechtspraak. Bij de rechtbank in Groningen zijn op 7 september Prof. H. Wolswijk, mr. M. Egberts de sprekers.

Wolswijk is hoogleraar straf- en strafprocesrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Egberts werkt bij het Openbaar Ministerie als landelijk officier van justitie voor cybercrime.

Aan de orde komen vragen als: wat is cybercrime nu precies, wat is strafbaar en wat niet? Hoe zit het met de privacy, welke wetgeving is hiervoor en hoe kunt u voorkomen dat u slachtoffer wordt? Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier op de website van het Dagblad van het Noorden.

In het Gerechtshof Den Haag besteedt de Publieksacademie op dinsdag 6 september aandacht aan hetzelfde thema. Jongeren van 17 tot en met 23 jaar vormen de doelgroep van deze bijeenkomst in het Paleis van justitie. Aanmelden via info.gerechtshofdenhaag@rechtspraak.nl.

Andere thema’s zijn ‘Ondernemers en misdaad’ en ‘Huurrecht’, (Rechtbank Gelderland en Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden), de vechtscheiding (Rechtbank Limburg), verkeersongevallen (Rechtbank Overijssel) en woonoverlast (Rechtbank Rotterdam).

Klik hier voor het volledige programma van alle gerechten.

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven