Cybercrime bij publieksacademies

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Beeld bij PAvdR‘Cybercrime’ is het thema dat de rechtbank Noord-Nederland en het Gerechtshof Den Haag aan de orde stellen bij de Publieksacademies tijdens de Week voor de Rechtspraak. Bij de rechtbank in Groningen zijn op 7 september Prof. H. Wolswijk, mr. M. Egberts de sprekers.

Wolswijk is hoogleraar straf- en strafprocesrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Egberts werkt bij het Openbaar Ministerie als landelijk officier van justitie voor cybercrime.

Aan de orde komen vragen als: wat is cybercrime nu precies, wat is strafbaar en wat niet? Hoe zit het met de privacy, welke wetgeving is hiervoor en hoe kunt u voorkomen dat u slachtoffer wordt? Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier op de website van het Dagblad van het Noorden.

In het Gerechtshof Den Haag besteedt de Publieksacademie op dinsdag 6 september aandacht aan hetzelfde thema. Jongeren van 17 tot en met 23 jaar vormen de doelgroep van deze bijeenkomst in het Paleis van justitie. Aanmelden via info.gerechtshofdenhaag@rechtspraak.nl.

Andere thema’s zijn ‘Ondernemers en misdaad’ en ‘Huurrecht’, (Rechtbank Gelderland en Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden), de vechtscheiding (Rechtbank Limburg), verkeersongevallen (Rechtbank Overijssel) en woonoverlast (Rechtbank Rotterdam).

Klik hier voor het volledige programma van alle gerechten.

Lees meer over:

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top