D66 initieert hoorzitting werkdruk rechters

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Gerard SchouwD66 heeft een hoorzitting geïnitieerd om experts aan het woord te laten over de werkdruk van rechters in Nederland. Op die manier wil D66 Tweede Kamerlid Gerard Schouw het probleem goed in kaart brengen. Hij vindt dat het kabinet in actie moet komen tegen de dreigende uitholling van de rechtspraak.

Schouw: “Nederland is een rechtstaat en een voorbeeld voor vele andere landen en dit moeten we zo houden. Het huidige kabinet pleit voor meer veiligheid, een hogere pakkans en criminelen die hun straf niet mogen ontlopen. De rechtspraak is het sluitstuk van de strafrechtketen en kan daarom niet gedreven worden door productiequota die mogelijk leiden tot onverantwoorde keuzes in de rechtszaal.”

Op verzoek van D66 vindt er een debat plaats over de gestelde problemen en wenselijke oplossingen. Ter voorbereiding op het debat met minister Opstelten wil D66 in gesprek met de raadsheren en direct betrokkenen tijdens een hoorzitting. Op de lijst van genodigden moeten in ieder geval de Nederlandse Vereniging voor de Rechtspraak, de president van de Hoge Raad, de Raad voor de rechtspraak, de Nederlandse Orde van Advocaten, de voorzitter van het College van procureurs-generaal van het Openbaar Ministerie en raadsheren die kritiek hebben op de werklastdiscussie zoals strafrechter Rinus Otte. Naar verwachting vindt de hoorzitting in maart plaats.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top