‘Dag zonder rechtspraak’ moet vertrouwen opvijzelen

Delen:

De Rechtspraak kan haar voordeel doen met veel ideeën van de Nationale Denktank. Dat zegt Takvor Avedissian, sectorvoorzitter strafrecht van de rechtbank Haarlem en namens de Raad voor de rechtspraak aanwezig bij de presentatie van het rapport van de Denktank.

Afgelopen maandag vond in het Vredespaleis in Den Haag de eindpresentatie plaats van De Nationale Denktank 2010. De Denktank presenteerde daar het rapport ‘Zelf Vertrouwen’ met concrete adviezen voor publieke organisaties om beter om te gaan met verwachtingen en percepties van burgers. Ook de Rechtspraak was in opdracht van de Raad voor de rechtspraak onderwerp van onderzoek. De Nationale Denktank 2010 concludeert dat de Rechtspraak de beeldvorming minder moet overlaten aan de media en meer aansluiting moet zoeken met de samenleving en doet daarvoor diverse aanbevelingen.

De Rechtspraak kan inderdaad haar voordeel doen met veel ideeën van de Denktank, vindt Takvor Avedissian. “Het onderzoek is grondig uitgevoerd en heeft geresulteerd in een kritische analyse. Met een aantal aanbevelingen kunnen wij goed uit de voeten.” Avedissian is vooral enthousiast over het idee om met een kort filmpje te laten zien hoe ‘een dag zonder rechtsstaat’ eruit ziet. “In onze TV- en internetmaatschappij is dat een goede manier om het belang van de rechtspraak voor de samenleving over het voetlicht te brengen.”

Klik voor het gehele bericht hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven