Dalende omzet juridische dienstverlening

Delen:

De omzet van bedrijven in de juridische dienstverlening daalde in het tweede kwartaal van 2012 met 0,6 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dit is een verdere verslechtering vergeleken met het eerste kwartaal waarin de omzet met 0,4 procent kromp. Dit blijkt uit recente cijfers van het CBS.

Economisch klimaat verder verslechterd

In het tweede kwartaal is, net als in voorgaande kwartalen, het economisch klimaat voor de ondernemers in de juridische dienstverlening verslechterd. Dit blijkt uit de conjunctuurenquête Nederland. Per saldo gaf 23 procent van de ondernemers dit aan. Ook voor het derde kwartaal zijn de verwachtingen voor het economisch klimaat negatief, per saldo verwacht 10 procent een verdere verslechtering.

De dienstverleners verwachten ook in het derde kwartaal van 2012 een lagere omzet te behalen. Per saldo geeft 31 procent van de ondernemers dit aan tegen 20 procent een kwartaal eerder. Daarbij verwacht per saldo bijna 15 procent ook een afname van het personeelsbestand in het derde kwartaal.

Omzetstijging rechtskundige dienstverleners

De omzet van de rechtskundige dienstverleners steeg in het tweede kwartaal van 2012 met 0,8 procent. Sinds het begin van de economische crisis die startte in het vierde kwartaal van 2008, is dit één van de weinige branches die op jaarbasis geen omzetkrimp heeft laten zien. Binnen de rechtskundige dienstverlening vormen de advocaten, notarissen en deurwaarders de belangrijkste beroepsgroepen. (bron: CBS)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven