De ‘5e official’ van ARAG verleent Oranjefans juridische bijstand

Vlak voor het losbarsten van het EK voetbal heeft rechtsbijstandverzekeraar ARAG een ‘5e official’ in het leven geroepen. Oranjefans kunnen hier terecht voor juridisch advies over kwesties die rond het kampioenschap spelen.

Delen:

foto: ARAG

Wat als de tickets voor een EK-wedstrijd niet geldig blijken te zijn, of de treinreis naar Duitsland wordt geannuleerd vanwege stakingen? Hoe stel je een claim in mocht je onverhoopt letsel oplopen tijdens ongeregeldheden, of als je hotelkamer ineens niet meer beschikbaar is? Wat kun je doen als een bij een webshop besteld Oranjeshirt niet aankomt, of de oranjetoeter meer piept dan toetert?

Fairplay

Met al dit soort vragen over kunnen Oranjefans terecht bij ARAG (sinds 2011 official partner van de KNVB scheidsrechters betaald voetbal). De rechtsbijstandverzekeraar verwacht dat EK-gangers de komende tijd allerlei juridisch advies nodig hebben, en heeft daarom de 5e official in het leven geroepen, die “supporters kan assisteren rond fairplay”.

Winnen

“Het is belangrijk dat supporters op de hoogte zijn over de acties die zij kunnen ondernemen als zich problemen zich voordoen, maar ook waar zij juridisch recht op hebben bij dit soort situaties”, aldus sponsormanager Marloes van Gangelen van ARAG over het initiatief. “Het enige waar supporters zich eigenlijk druk om zouden moeten maken, is namelijk of het Nederlands elftal gaat winnen.”

Tips

De voetballiefhebbers kunnen bij de 5e official online terecht voor tips en antwoorden op juridische kwesties met betrekking tot het EK. Deze zijn ingedeeld in vijf categorieën: Verkeer & vervoer, Accommodatie, Online oranje aankoop, Tickets en Ongeregeldheden. Wie online geen oplossing voor zijn probleem kan vinden, kan hulp van het ARAG Juridisch Service centrum inschakelen. ARAG probeert zoveel mogelijk binnen één dag contact op te nemen met de hulpvrager.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven