De Advocatenwijzer haalt 250.000 euro op

Delen:

Beeld bij Investeren in Legal Start Ups

Mechteld van den Oord

De Advocatenwijzer heeft een volgende ronde financiering opgehaald. Een consortium van partijen investeert in het juridisch zoekplatform 250.000 euro plus een call optie voor een tweede tranche begin 2016. De investering illustreert dat investeerders brood zien in legal tech start ups. Eerder haalde Legalloyd een half miljoen op. Procesfinancierder Liesker Legal wist dankzij enkele honderden investeerders 600.000 euro bij te schrijven.

In navolging van een golf aan investeringen in de Verenigde Staten en recentelijk het Verenigd Koninkrijk, lijkt nu ook in Nederland een grote interesse te zijn ontstaan in ondernemingen die innovatie brengen in de juridische sector.

Inmiddels vindt meer dan 50 procent van alle rechtzoekenden, particulier of zakelijk, een advocaat via internet. Dat terwijl advocaten zelf nog steeds de meerderheid van hun marketinginvesteringen richten op traditionele methoden als printpublicaties en seminars.

Die mismatch was voor de Advocatenwijzer in 2014 reden de markt op te komen. Mede-oprichter Mechteld van den Oord verwacht dat de investering zal helpen om de leiderschapspositie in de in de markt te versterken. “Dat betekent betere content voor rechtzoekenden en meer leads voor onze leden”,  aldus Van den Oord, mede-oprichter van De Advocatenwijzer.

Met de nieuwe investering wil de Advocatenwijzer het volume en de kwaliteit van de campagnes verbeteren en zodoende nog meer rechtzoekenden helpen met juridische hulp. 

De Advocatenwijzer is een juridische zoekplatform waar rechtzoekenden juridische informatie vinden en, zo nodig, een advocaat of jurist. Advocaten werven er nieuwe cliënten. De website trekt maandelijks gemiddeld 30.000 rechtzoekenden.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven