De Blécourt beste vrouwelijke arbeidsrechtadvocaat in Europa

Delen:

Mirjam de Blécourt, bestuurslid en partner van de sectie Employment bij Baker & McKenzie, is woensdag in Londen uitgeroepen tot ‘Best in Labour and Employment’ bij de eerste uitreiking van de European Woman in Business Law Awards. Een initiatief van internationale juridische uitgever Euromoney Legal Media Group en IFLR.

Mirjam de Blécourt is verkozen uit acht genomineerde Europese vrouwelijke arbeidsrechtadvocaten. Zij heeft de award verkregen vanwege haar bijzondere verdiensten. Zo is zij de uitvinder van de ‘Methode de Blécourt’, een veel gebruikte methode bij collectief ontslag en massareorganisatie. Hierin wordt afgeweken van het traditionele afspiegelingsbeginsel bij grote ontslagen. Met deze methode worden nieuwe functies gecreëerd waarop medewerkers dienen te solliciteren. Dit stelt bedrijven in staat om de beste mensen voor de functies te selecteren en gemakkelijker afscheid te nemen van de medewerkers die niet voor deze functies in aanmerking komen. Mirjam is bestuurslid van de Arbo Unie en publiceert regelmatig op het gebied van medezeggenschap.

Volgens het persbericht van Baker & McKenzie is ook op het gebied van diversiteit De Blécourt toonaangevend. Zo heeft zij een belangrijke rol vervuld in het schrijven van de wijziging van het Burgerlijk Wetboek tot aanpassing van de regels over bestuur en toezicht in naamloze en besloten vennootschappen. Onderdeel daarvan is het instellen van streefcijfers voor een evenwichtige verdeling van zetels van het bestuur en de raad van commissarissen. Deze wet is recent aangenomen en treedt per 1 januari 2012 in werking. Daarnaast heeft zij een succesvol track record opgebouwd in het ontwikkelen van vrouwelijk talent naar de top. Mirjam is onder meer een van de oprichters van het Female Development Program en van Women on Top en is momenteel voorzitter van de Female Cancer Foundation.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven