De Brauw beveiligt dataverkeer met nieuwe techniek

Delen:

Beeld bij De Brauw veiligheidDoor toepassing van een nieuwe beveiligingstechniek heeft advocatenkantoor De Brauw de beveiliging op de eigen datalijnen waterdicht gemaakt. Deze technologie verhoogt de capaciteit van een bestaande lijn en maakt daardoor encryptie (versleuteling) op de optische laag van de glasvezellijn mogelijk. Dankzij deze encryptie worden afgetapte data voor kwaadwillenden onbruikbaar gemaakt, zonder dat dit nadelige gevolgen heeft voor de prestaties van het netwerk.

“Meestal leidt encryptie tot vertraging, omdat de apparaten op het netwerk de versleutelde gegevens weer moeten decrypten,” zegt Security officier Richard Strooper van De Brauw. “Bij encryptie op de optische laag is dit niet het geval.”

De encryptie is mogelijk door gebruik te maken de DWDM-techniek van Ciena. Het apparaat van Ciena biedt encryptie op de glasvezellaag. DWDM staat voor Dense Wavelength Division Multiplexing, een technologie waarbij het lichtsignaal dat over een glasvezelverbinding gaat, wordt gebroken en verdeeld over meerdere signalen. Dit kan de transmissiesnelheid van een lijn verhogen tot 10 Gigabit per seconde, waardoor het in veel situaties economisch interessant en snel toepasbaar is.

De DWDM-toepassing van Ciena is geleverd en geïnstalleerd door ict-dienstverlener Telindus.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven