De Brauw treedt naar buiten als homovriendelijk kantoor

Delen:

1 aug De Brauw GayprideVoor het eerst treedt De Brauw Blackstone Westbroek expliciet richting studenten naar buiten als een Zuidas-kantoor waar plaats is voor iedereen uit de LGBT-gemeenschap. Tot nu toe waren dergelijke activiteiten vooral intern gericht en stond er een algemeen bericht over op de website. Het kantoor heeft een eigen boot gereserveerd waarop de Gay Pride kan worden gadegeslagen.

Toen advocaat Louis van Roessel ruim twee jaar geleden bij De Brauw in dienst trad, wist hij niet hoe zijn kantoor tegenover LGBT-medewerkers zou staan. Daarom praatte hij er weinig over, en anderen ook niet. Maar dat voelde niet goed. Hij, en 25 andere LGBT’ers van De Brauw – advocaten en ondersteunend personeel – wilden ‘diversiteit en inclusie’ meer bespreekbaar maken. Dat gebeurde middels borrels en andere bescheiden en vooral interne evenementen – en de partners bleken er welwillend tegenover te staan.

Nu is het moment gekomen om deze interne vooruitgang ook aan de rest van de wereld te tonen, zegt Van Roessel. “Als je meer jezelf kunt zijn, dan presteer je ook beter op de werkvloer. Ligt je partner in het ziekenhuis, dan is het prettig als je dat even tegen je collega’s kunt vertellen. Maar dan moet daar wel ruimte voor zijn, maar vaak hielden we maar onze mond. Nu is dat anders. Ook voor rechtenstudenten is het belangrijk dat we naar buiten treden. Die hebben dezelfde vragen als wij hadden: hoe staat het kantoor tegenover LGBT-advocaten? Mogelijk zitten onder die studenten de beste advocaten van de toekomst en het zou zonde zijn als zij vanwege die onzekerheid niet bij ons solliciteren.” Daarom is er op de Brauw-boot, die tijdens de Gay Pride bij de Hermitage aan de Amstel ligt, plaats voor twintig rechtenstudenten. De overige plaatsen worden ingenomen door twintig medewerkers van De Brauw. Managing partner Geert Potjewijd is er ook, en wil zo onderstrepen dat De Brauw openstaat voor iedereen. De boot is versierd met ballonnen en een vlag met het De Brauw-logo, en heeft als slogan Be proud with us.

Wat Van Roessel betreft is dit pas een eerste grote stap. Later dit jaar of begin volgend jaar wordt een client event georganiseerd, om zo ook klanten van De Brauw te wijzen op het diversiteitsbeleid. “En we zijn met het bestuur in gesprek om een speciale ‘diversiteits- en inclusie-partner’ aan te stellen.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven