De Brauw verhuist hoofdkantoor naar vernieuwd Tripolis Park

Na ABN Amro en pensioenuitvoerder APG zal ook advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek de deuren van het huidige kantoor aan de Amsterdamse Zuidas sluiten. Na dertien jaar verruilen de advocaten de iconische toren ‘The Rock’ voor het herontwikkelde Tripolis Park verderop.

Delen:

Foto: Jan Dietvorst

De Brauw verruilt het uit 2008 daterende grijsblauwe kantoorgebouw ‘The Rock’ – officieel de Erick van Egeraat-toren geheten – op de hoek van de Parnassusweg voor een gerenoveerd kantoorpand op het  Tripolis Park. Dit gebied wordt momenteel naar een ontwerp van architect Winy Maas (MVRDV) ingrijpend vernieuwd tot een soort groene ‘eco-conscious’ campus en is een combinatie van nieuwbouw langs de ringweg A10 en meerdere monumentale kantoren aan de Amstelveenseweg.

Innovatief

De Brauw verhuist naar eigen zeggen omdat het hoofdkantoor ‘innovatief’ en ‘vooruitstrevend’ wil zijn. Het advocatenkantoor was eerder al gevestigd op het oorspronkelijke Tripolis Park, een ontwerp van architect Aldo van Eyck uit 1994. Het nieuwe hoofdkantoor van De Brauw, dat met 650 werknemers onder wie 329 advocaten het grootste advocatenkantoor van Nederland is, is met ongeveer 18.000 vierkante meter kleiner dan de huidige behuizing. Maar door het hybride werken kan het kantoor met minder meters toe, aldus een woordvoerder van De Brauw in het FD.

Zuidas

Officieel blijft het advocatenkantoor op de Zuidas. Dat gebied is namelijk twee jaar geleden uitgebreid. Maar voor de 650 werknemers zal het nieuwe kantoor, dat De Brauw per medio 2022 kan betrekken, vanaf station Amsterdam Zuid wel wat verder lopen zijn.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven