De Brauw wint diversiteitsprijs voor probono-programma

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
foto: Deposithphoto's

Advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek sleepte tijdens de uitreiking van de Chambers Diversity & Inclusion Awards Europe 2019 de eerste prijs binnen voor haar probono-programma. De uitreiking, die op 1 oktober in de Amsterdamse RAI werd gehouden, vond plaats in het kader van Diversity Day. Boudewijn Smit (NautaDutilh, Banking & Finance) won de Future Leader-LGBT+ Equality Award.

Kansmakers op de D&I Award waren advocatenkantoren en inhouse juridische teams die diversiteit en inclusie op de agenda zetten en verder brengen in Europa. De prijzen hebben betrekking op alle onderdelen van D&I en zetten verschillende rolmodellen en baanbrekers in de juridische sector in het zonnetje.

Andere kantoren die meedongen naar de Pro Bono Program of the Year Award waren onder andere de Britse tak van Clifford Chance, Dentons en DLA Piper.

Verantwoordelijkheid

Machteld de Monchy (partner Commercial litigation en contractenrecht), die leiding geeft aan de probono-praktijk van De Brauw in Amsterdam reageerde op Twitter: “As lawyers, we have the responsibility to promote public interest. To our firm, that responsibility means directing our ability to handle complex, principle matters to facilitate access to justice for those in need: whether that is, for example, defending human rights in front of the Supreme Court or advising innovators that strive to restore environment.”

Bevorderen

Diversity Day is een initiatief van Diversiteit in Bedrijf, een project van de Stichting van de Arbeid dat gericht is op de bevordering van diversiteit en inclusie op de werkvloer, dat hierbij samenwerkt met dertien bedrijven, waaronder het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en verschillende banken. Met deze dag willen zij laten zien dat een mix van mensen met een verschil in culturele afkomst, seksuele oriëntatie, leeftijd, gender of arbeidsvermogen positief is. Op Diversity Day organiseren bedrijven activiteiten in het teken van diversiteit. Welke dat is, beslissen ze zelf.

Diversity Day is in meerdere Europese landen al een succes. Zo vindt in Duitsland Diversity Day al voor de zevende keer plaats. Vorig jaar deden daar zeshonderd bedrijven mee, die tweeduizend activiteiten organiseerden om bewustwording op het gebied van diversiteit en inclusie te bevorderen.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top