De eerste Meillo-lezing ‘Passie voor het recht’

Delen:

SSR organiseert de eerste Meillo-lezing onder de titel ‘Passie voor het recht’ op donderdag 13 oktober. SSR heeft deze jaarlijkse lezing in het leven geroepen naar aanleiding van het overlijden van voormalig raio en officier van justitie Eva Meillo, die in 2008 bij een verkeersongeluk in Thailand om het leven is gekomen, toen zij probeerde naar Nederland te reizen voor een belangrijke zaak.

Passie en gedrevenheid waren voor deze jonge magistraat drijfveren bij het uitoefenen van haar vak. De mr. Eva Meillo stichting zal na lezing de mr. Eva Meillo prijs uitreiken aan een persoon of groep die middels een publicatie, documentaire of enig ander medium laat zien wat de betekenis van het Openbaar Ministerie in de praktijk is en bijdraagt aan het verbeteren van het inzicht in het werk van het Openbaar Ministerie. Kijk voor meer informatie over deze prijs op www.mrevameilloprijs.nl.

Een drietal sprekers, vertegenwoordigers uit de rechterlijke macht, de wetenschap en de journalistiek zullen het belang van passievol werken vanuit verschillende gezichtspunten belichten. Sprekers zijn Frank Fleerackers (decaan van de rechtsfaculteit van de universiteit Brussel en lid van de Benoemings- en Aanwijzingscommissie voor de magistratuur) Fons Orie (rechter in het Joegoslavië-tribunaal en thans voorzitter in de zaak tegen Ratko Mladic) en Marc Chavannes (hoogleraar Journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen, jurist, journalist en publicist). Daarna volgt een discussie onder leiding van Hanneke Groenteman (journaliste en presentatrice).

De Meillo-lezing vindt plaats in de BAM-zaal van het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam en duurt van 15.00 tot 19.00 uur. Er is plaats voor circa 100 mensen.

Voor meer informatie en aanmelding klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven