De impact van de Nicaragua rechtszaak op het internationaal recht en gerechtshof

Delen:

De rechters, juridische teamleden, prominente academici en praktijkmensen, die betrokken waren bij de doorbraak in het internationaal recht en het gerechtshof van 25 jaar geleden, kwamen gisteren in het Vredespaleis bijeen. Een kwart eeuw geleden werd de historische uitspraak gedaan in de Nicaragua rechtszaak: Amerika werd als staat veroordeeld vanwege bemoeienis in internationale betrekkingen.

De voorzitter van het ochtendprogramma was hoogleraar internationaal recht Nico Schrijver van Universiteit Leiden. In de ochtend lag de nadruk op de context waarbinnen deze rechtszaak zich 25 jaar geleden afspeelde, de verantwoordelijkheid van de staat en rechtspraak, machtsgebruik, interventie en de bewijsvoering. Advocaat Paul Reichler van kantoor Foley Hoag verdedigde toentertijd met succes Nicaragua. Ook hij sprak de toehoorders toe.

Na een verzorgde lunch werd de rol van het gerechtshof en de invloed van de Nicaragua rechtszaak besproken. Ook de huidige ambassadeur van Nicaragua en andere betrokkenen gaven hun visie.

IMG_0309

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven