De nieuwe Mr. is uit!

Delen:

Het nieuwe nummer van Mr. is verschenen, met daarin volop interviews en artikelen over interessante ontwikkelingen in de juridische wereld.

Een greep uit de onderwerpen:

Interview met hoogleraar en advocaat insolventierecht Rolef de Weijs (Universiteit van Amsterdam/Houthoff). Hij verwacht dat de Wet homologatie onderhands akkoord een grote vlucht gaat nemen. Een gesprek over haaien, het insolventiebordeel en (Japanse) filosofie die zijn kijk op boedelverdelingen heeft ingekleurd.

Innovatieve producten moeten het werk als jurist makkelijker en leuker maken, daarover is iedereen het wel eens. Maar technologie kan óók worden gebruikt om dichter bij cliënten te komen.

Advocaat in twee (of meer) jurisdicties: waar lopen buitenlandse advocaten tegenaan die in Nederland werken? Of een Nederlandse advocaat die ook is ingeschreven bij een buitenlandse balie? Drie ‘dubbeladvocaten’ over hun ervaringen.

Het interview met rechter Nathalie van Waterschoot in het vorige nummer van Mr., over haar
ervaringen met jeugdbescherming en familierechtspraak, heeft veel losgemaakt. Enkele reacties.

Juristen werken vooral casuïstisch, reactief en kwalitatief. Nu ze tegenwoordig ook aan juridisch risicomanagement moeten doen, zijn andere vaardigheden nodig. Daarover beschikken ze maar mondjesmaat.

Bekijk hier het juninummer van Mr.

Ontvang (ook) de digitale Mr. 
Nogal wat abonnees ontvangen het papieren magazine op hun kantooradres. Wie in deze thuiswerktijden zelden op kantoor komt en Mr. toch niet wil missen, kan een abonnement nemen op het digitale magazine. U kunt daarvoor hier klikken.
U kunt er natuurlijk ook voor kiezen de papieren Mr. voortaan op uw huisadres te ontvangen. Stuur in dat geval een mail naar abonnementen@mr-magazine.nl en vermeld hierbij uw abonneenummer.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven