De nieuwe Mr. is uit!

Het nieuwe nummer van Mr. is verschenen, met daarin volop interviews en artikelen over interessante ontwikkelingen in de juridische wereld.

Delen:

Een greep uit de onderwerpen:

Een interview met advocaat-generaal en hoogleraar Joep Simmelink (ressortsparket Arnhem-Leeuwarden/Maastricht University). Over misdaadbestrijding (“we zijn daarbij met handen gebonden”), slachtofferrechten, zwijgende verdachten en de gedragscode voor OM’ers. De manier waarop die na de verzwegen liefdesaffaire van twee hoofdofficieren is uitgebreid noemt Simmelink “incidentenpolitiek”.

Het hybride werken lijkt massaal omarmd te gaan worden: een paar dagen thuis werken en de overige dagen weer lekker naar de kantoortuin. Hoe pakken werkgevers in de juridische wereld dat aan?

De rechtbank Den Haag behandelt zaken tegen de overheid en staat daardoor regelmatig volop in de schijnwerpers. President Maarten van de Laarschot en teamvoorzitter handel Debby Nobel vertellen wat dat betekent voor de rechtbank.

Privacyrecht: ooit een rechtsgebied dat je er als advocaat bij deed, nu een zelfstandige discipline met eigen secties binnen de advocatenkantoren. Deze ontwikkeling is nog versneld door de AVG.

Van klassikaal naar online naar een mix: hoe hebben juridische opleiders het verzorgen van onderwijs in coronatijd ervaren, en wat zijn hun verwachtingen voor de toekomst?

Bekijk hier het septembernummer van Mr.

Ontvang (ook) de digitale Mr. 
Nogal wat abonnees ontvangen het papieren magazine op hun kantooradres. Wie in nog maar zelden op kantoor komt en Mr. toch niet wil missen, kan een abonnement nemen op het digitale magazine. U kunt daarvoor hier klikken.
U kunt er natuurlijk ook voor kiezen de papieren Mr. voortaan op uw huisadres te ontvangen. Stuur in dat geval een mail naar abonnementen@mr-magazine.nl en vermeld hierbij uw abonneenummer.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven