De nieuwe Mr. is uit!

Delen:

Het nieuwe nummer van Mr. is verschenen, met daarin volop interviews en artikelen over interessante ontwikkelingen in de juridische wereld.

Een greep uit de onderwerpen:

Interview met hoogleraar Corporate Responsibility and Sustainability Liesbeth Enneking (Erasmus Universiteit), die onderzoek doet naar de verantwoordelijkheid van westerse bedrijven voor misstanden in ontwikkelingslanden. Een gesprek over de prijs van milieuvervuiling, kinderarbeid en klimaatschade. “Door rechtszaken worden bedrijven en juristen wakker geschud.”

Ook (bedrijfs)juristen krijgen steeds vaker te maken met ESG, Environmental, Social and Governance, de drie aspecten van verduurzaming. Hoe vinden ze hun weg in deze voor hen nieuwe wereld, en wat betekent dit voor hun dagelijks werk?

Een half jaar na zijn plotselinge dood ontving Thijmen Nuninga alsnog de doctorstitel voor zijn
dissertatie. Promotor Willem van Boom en paranimf Tim Bleeker over deze postume promotie.

Strengere regels voor escrow-stichtingen en voor uitbetalingen, een nieuw toezichtsmodel voor de advocatuur, meer controle, imagoschade voor het notariaat: het zijn allemaal gevolgen die de juridische sector ondervindt van de fraudezaak bij Pels Rijcken.

Een aantal juristen die bij of voor een goed doel werken vertellen over hun werk. Over knopen doorhakken, verdwenen nalatenschappen en zingeving. “Het geeft veel voldoening je expertise in te zetten voor een goed doel.”

Bekijk hier het oktobernummer van Mr.

Ontvang (ook) de digitale Mr. 
Nogal wat abonnees ontvangen het papieren magazine op hun kantooradres. Wie niet meer zo vaak op kantoor komt en Mr. toch niet wil missen, kan een abonnement nemen op het digitale magazine. U kunt daarvoor hier klikken.
U kunt er natuurlijk ook voor kiezen de papieren Mr. voortaan op uw huisadres te ontvangen. Stuur in dat geval een mail naar abonnementen@mr-magazine.nl en vermeld hierbij uw abonneenummer.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven