De nieuwe Mr. is uit!

Het nieuwe nummer van Mr. is verschenen, met daarin volop interviews en artikelen over interessante ontwikkelingen in de juridische wereld.

Delen:

Een greep uit de onderwerpen:

Interview met Jacco Janssen (rechtbank Rotterdam), zo langzamerhand de bekendste strafrechter van het land. Over wat hem drijft hem, wat volgens hem de grote uitdagingen van de strafrechtketen zijn en wat voor soort rechter hij wil zijn. “Door je laagdrempelig op te stellen, krijg je juist gezag.”

De ‘conclusie’ in het bestuursrecht bestaat tien jaar. De hoogste bestuursrechters zijn positief over dit instrument, maar er zijn wel aandachtspunten, zo blijkt uit gesprekken met onder andere Bart Jan van Ettekoven (Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State), Takvor Avedissian (Centrale Raad van Beroep) en Theo Simons (College van Beroep voor het bedrijfsleven).

De concurrentie op de arbeidsmarkt wordt steeds moordender. Advocatenkantoren zetten daarom van alles in om juridische professionals te werven en te behouden. Mr. sprak erover met CMS, Greenberg Traurig, PwC Legal Business Solutions en Vialegis.

Van BN’ers tot strafrechtadvocaat en wijnhandelaar: regelmatig eist iemand rectificatie omdat hij zich in zijn eer en goede naam voelt aangetast. Twee ‘rectificatie-advocaten’ vertellen over hun werk.

Bekijk hier het februarinummer van Mr.

Ontvang (ook) de digitale Mr.

Nogal wat abonnees ontvangen het papieren magazine op hun kantooradres. Wie niet meer zo vaak op kantoor komt en Mr. toch niet wil missen, kan een abonnement nemen op het digitale magazine. U kunt daarvoor hier klikken.
U kunt er natuurlijk ook voor kiezen de papieren Mr. voortaan op uw huisadres te ontvangen. Stuur in dat geval een mail naar abonnementen@mr-magazine.nl en vermeld hierbij uw abonneenummer.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven