De nieuwe Mr. is uit!

Het nieuwe nummer van Mr. is verschenen, met daarin volop interviews en artikelen over interessante ontwikkelingen in de juridische wereld.

Delen:

Een greep uit de onderwerpen:

Interview met procureur-generaal bij de Hoge Raad Edwin Bleichrodt, die een sleutelrol heeft in het beschermen van de rechtsstaat. Hij maakt zich zorgen, bijvoorbeeld over aangiften tegen politici om puur politieke redenen en het toenemend aantal klachten over rechters, vaak uit onvrede over vonnissen. Meningsverschillen, constateert de PG, worden vaak juridisch beslecht. “Terwijl een essentieel onderdeel van onze democratische rechtsorde is dat we naar elkaar luisteren, en ons in het standpunt van de ander verdiepen.”

Mr. organiseerde een rondetafelgesprek met leidinggevenden van zes advocatenkantoren. Edward de Bock (Houthoff), Willem Hoorneman (CMS), Joost Linnemann (Kennedy Van der Laan), Rutger Ploum (Ploum), Corinne Schot (Baker McKenzie) en Brechje van der Velden (Allen & Overy) spraken over toezicht op de advocatuur, Russische cliënten, de inflatie en de relatie tussen grote kantoren en de sociale advocatuur.

Bij klimaatrecht denken we al snel aan de processen van Urgenda tegen de Staat en van Milieudefensie tegen Shell. Maar klimaatrecht behelst veel meer. “Het is het rechtsgebied van de toekomst.”

Sociaal advocaten hebben veel animo voor de diensten van de Praktizijns-Sociëteit. Ze kunnen dankzij steun van commerciële kantoren gratis of met korting juridische literatuur inzien en
cursussen volgen.

Bekijk hier het aprilnummer van Mr.

Ontvang (ook) de digitale Mr.

Nogal wat abonnees ontvangen het papieren magazine op hun kantooradres. Wie niet meer zo vaak op kantoor komt en Mr. toch niet wil missen, kan een abonnement nemen op het digitale magazine. U kunt daarvoor hier klikken.
U kunt er natuurlijk ook voor kiezen de papieren Mr. voortaan op uw huisadres te ontvangen. Stuur in dat geval een mail naar abonnementen@mr-magazine.nl en vermeld hierbij uw abonneenummer.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven