De nieuwe Mr. is uit!

Het nieuwe nummer van Mr. is verschenen, met daarin volop interviews en artikelen over interessante ontwikkelingen in de juridische wereld.

Delen:

Een greep uit de onderwerpen:

Te weinig, niet goed genoeg en te langzaam. Zo duidt hoogleraar en advocaat Marjolein Dieperink (Vrije Universiteit/AKD) de klimaatwetgeving. Een gedeelde juridische visie op enkele centrale thema’s op het gebied van energietransitie en klimaatverandering ontbreekt nog. Die visie ontwikkelen en klimaatregelgeving versnellen, dat is Dieperinks inzet, vertelt ze in een interview.

De snelle opmars van ChatGPT noopt de juridische sector tot zelfreflectie. Welke implicaties heeft dergelijke artificiële intelligentie voor juridische dienstverlening, de legaltechmarkt en universiteiten? Mr. sprak erover met Lexxyn Groep, Van Benthem & Keulen, business-strateeg en legal coach Marloes Kuipers en hoogleraar Evert Stamhuis (Erasmus Universiteit Rotterdam).

Het Openbaar Ministerie doet niet alleen strafzaken, maar heeft ook civiele bevoegdheden. Die variëren van het vorderen van ontbinding van rechtspersonen (bijvoorbeeld motorclubs) tot het aanpakken van ondernemers als Gerard Sanderink. Maar verreweg de meeste civiele OM-zaken hebben te maken met toezicht op stichtingen. Denk aan de Stichting Hulptroepen Alliantie van Sywert van Lienden c.s. en Viruswaarheid van Willem Engel.

Bekijk hier het juninummer van Mr.

Ontvang (ook) de digitale Mr. 
Nogal wat abonnees ontvangen het papieren magazine op hun kantooradres. Wie niet meer zo vaak op kantoor komt en Mr. toch niet wil missen, kan een abonnement nemen op het digitale magazine. U kunt daarvoor hier klikken.
U kunt er natuurlijk ook voor kiezen de papieren Mr. voortaan op uw huisadres te ontvangen. Stuur in dat geval een mail naar abonnementen@mr-magazine.nl en vermeld hierbij uw abonneenummer.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven