De nieuwe Mr. is uit!

Het nieuwe nummer van Mr. is verschenen, met daarin weer volop interviews en artikelen over interessante ontwikkelingen in de juridische wereld.

Delen:

Een greep uit de onderwerpen:

  • Interview met Iris van Domselaar, hoogleraar Rechtsfilosofie en Beroepsethiek voor Juristen aan de Universiteit van Amsterdam. In haar oratie pleitte ze – met de hardvochtige beslissingen van juristen in de Toeslagenaffaire en het Groningse aardbevingsdossier in het achterhoofd – voor een burgergerichte juridische beroepsethiek. “Oog hebben voor de basisbehoeften van burgers is cruciaal”, zegt Van Domselaar tegen Mr.
  • Juristen kunnen een belangrijke rol spelen bij de bescherming van het milieu. Advocaat Danny Hoekzema, bedrijfsjurist Katja Out-Maassen en hoogleraar Steven Bartels vertellen over verschillende groene juridische initiatieven. “Juristen die willen bijdragen aan het klimaat hoeven zich niet aan de A12 vast te lijmen; pak de rol die bij je past.”
  • Huiselijk geweld en vooral femicide zijn de laatste tijd meer op de kaart komen te staan. Ook juristen, zoals officier van justitie Berte van Heemst, hoogleraar Sanne Struijk en advocaat Ine Avontuur, hebben er in hun werk steeds meer mee te maken. “Bij veel professionals ontbreekt de specialistische kennis nog. Juristen moeten leren om ‘rode vlaggen’ te herkennen.”
  • In de rubriek  ‘Groeten uit…’ schrijft officier van justitie Jeroen Kuipers over zijn ervaringen als liaisonmagistraat in Rome en Tirana. “Succes in Nederlandse zittingszalen is meer dan ooit afhankelijk geworden van internationale justitiële samenwerking.”

Bekijk hier het aprilnummer van Mr.

Ontvang (ook) de digitale Mr.
Verreweg de meeste abonnees ontvangen de papieren editie van Mr. Toch stappen steeds meer abonnees over op de digitale versie van het magazine. Wilt u dat ook, dan moet u eerst uw papieren abonnement opzeggen. U heeft daarvoor uw abonneenummer nodig; dit staat op de plastic wikkel waarin u Mr. ontvangt. Ga met dat nummer naar Mr. Online, klik op Abonneren, wijzigen en opzeggen en kies voor Opzeggen. Daarna kiest u via Abonneren op de optie Abonneren op het digitale magazine.
U kunt natuurlijk ook uw bestaande papieren Mr. behouden én daarnaast de digitale versie nemen. Ook dat kan via onze website, onder Abonneren.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven