De nieuwe Mr. is uit!

 Het nieuwe nummer van Mr. is verschenen, met daarin weer volop interviews en artikelen over interessante ontwikkelingen in de juridische wereld.

Delen:

Een greep uit de onderwerpen:

  • Interview met advocaat Bas Martens (Delissen Martens). De oud-deken van de Haagse Orde vindt het geen goede ontwikkeling dat ordes van advocaten in Europa hun sociale en verbindende karakter steeds meer kwijtraken en de nadruk komt te liggen op toezicht en verzakelijking. “Dat komt de kwaliteit van de balie niet ten goede.”
  • Rechter zijn op Curaçao vergt soms net andere kwaliteiten dan in Nederland. Leden van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie moeten goed kunnen uitleggen, toegankelijk zijn en bovenal: met betrokkenheid rechtspreken. Curaçao kan dan wel een vakantie-eiland zijn, het is hard werken bij het Hof.
  • De afwikkeling van massaclaims staat in Nederland nog in de kinderschoenen, maar na verschillende successen verwachten Bonne van Hattum (The Evaluators) en Frank Peters (bureau Brandeis) meer overwinningen voor gedupeerden die zich verenigen in een claimstichting.
  • Volgens strafpleiters profileren slachtofferadvocaten zich steeds meer als extra aanklager in de rechtszaal. Zorgt hun rol voor een onevenwichtig strafproces? Zelf herkennen zij zich niet
    in dit geluid.
  • In de rubriek  ‘Groeten uit…’ schrijven Veeru Mewa en Marco Zwagerman (VictimFirst Advocaten) over hun ervaringen als docent tijdens een studiereis naar Suriname. “Iedere dag bleek bomvol interessante en inspirerende ontmoetingen, gekke vogels (mens en dier) en fascinerende verhalen.”

Bekijk hier het juninummer van Mr.

Ontvang (ook) de digitale Mr.
Verreweg de meeste abonnees ontvangen de papieren editie van Mr. Toch stappen steeds meer abonnees over op de digitale versie van het magazine. Wilt u dat ook, dan moet u eerst uw papieren abonnement opzeggen. U heeft daarvoor uw abonneenummer nodig; dit staat op de plastic wikkel waarin u Mr. ontvangt. Ga met dat nummer naar Mr. Online, klik op Abonneren, wijzigen en opzeggen en kies voor Opzeggen. Daarna kiest u via Abonneren op de optie Abonneren op het digitale magazine. U kunt natuurlijk ook uw bestaande papieren Mr. behouden én daarnaast de digitale versie nemen. Ook dat kan via onze website, onder Abonneren.

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven