De nieuwe Mr. is uit!

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het nieuwe nummer van Mr. is verschenen, met daarin volop interviews en artikelen over interessante ontwikkelingen in de juridische wereld.

Een greep uit de onderwerpen:
Interview met hoogleraar rechtssociologie Ashley Terlouw (Radboud Universiteit Nijmegen), die vindt dat het recht een van de grootste verworvenheden is die de mens heeft. “Dat het recht soms vastloopt, zoals op het gebied van het vluchtelingenrecht, komt vaak door politieke onwil.”

De Rechtspraak wil graag dat uitspraken begrijpelijk zijn. Er zijn inmiddels verschillende initiatieven om klare taal te bevorderen. Wat gebeurt er op dit gebied, en helpt het?

Niet alleen het werven van juridische professionals is in de huidige arbeidsmarkt voor veel advocaten- en notariskantoren lastig, ook het aan boord houden van talent is een uitdaging. Drie kantoren vertellen hoe zij dat doen.

Nederland kent enkele tientallen tuchtcolleges. Daarin werken beroepsgenoten van degenen tegen wie een klacht is ingediend samen met juristen. Een aantal juristen legt uit wat hun werkzaamheden in dergelijke colleges inhouden.

Vastgoedadvocaten Bram Linnartz (Loyens & Loeff) en Femke de Wolf (Dentons Boekel) hebben met verschillende rechtsgebieden te maken, zo vertellen ze in de rubriek Senior/junior.

Bekijk hier het juninummer van Mr.

Voor een abonnement op het doorbladerbare magazine kunt u hier klikken. Wie een abonnement wil op de papieren editie van Mr. kan zich via deze link aanmelden.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top