Juridisch nieuws

De nieuwe Mr. is uit!

Het nieuwe nummer van Mr. is verschenen, met daarin volop interviews en artikelen over interessante ontwikkelingen in de juridische wereld.

Een greep uit de onderwerpen:

Interview met Jeroen Soeteman, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten, die zich zorgen maakt over de strafrechtspleging. Meer en meer ziet hij officieren, rechters en advocaten die hun dossiers niet goed kennen, “omdat ze er gewoon de tijd niet meer voor hebben”.

Over de procedure voor benoemingen in de Hoge Raad is de Grondwet duidelijk. De Hoge Raad beveelt aan, de Tweede Kamer draagt voor, de minister besluit en de Koning benoemt. Maar wat is het profiel van de ideale raadsheer? “Je kunt geen botteriken gebruiken.”

De vraag naar interim-juristen in bedrijfsleven, notariaat en advocatuur neemt toe. Ook het aanbod van interimmers groeit. Op grond waarvan maken juridische professionals hun keuze, en naar welke juristen zijn opdrachtgevers vooral op zoek?

Natalie Vloemans (Ploum) en Maikel Samsom (Stadermann Luiten Advocaten), die zich bezighouden met verzekerings- en aansprakelijkheidszaken, vertellen in de rubriek Senior/junior over hun vak. “Verzekeringsrecht is een door en door menselijk vak.”

Bekijk hier het julinummer van Mr.

Voor een abonnement op het doorbladerbare magazine kunt u hier klikken. Wie een abonnement wil op de papieren editie van Mr. kan zich via deze link aanmelden.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures

Winkelmand