De nieuwe Mr. is uit!

Delen:

Afgelopen vrijdag verscheen het nieuwe nummer van Mr., met daarin volop interviews en artikelen over interessante ontwikkelingen in de juridische wereld.

Een greep uit de onderwerpen:

Interview met officier van justitie Marita van Thiel, die bij de zuidelijke parketten verantwoordelijk is voor de aanpak van ‘ondermijning’. Het gaat daarbij om samenwerken met lokale overheden, de grenzen van de wettelijke bevoegdheden opzoeken en consistente strafeisen opstellen. “Er is een klimaat ontstaan waarbij er op zitting minder hard wordt afgerekend.”

Advocatenkantoren met een China desk zijn daarover grotendeels positief. Een aantal van hen noemt het een gat in de markt. Bij Ploum daarentegen is de desk al op zijn retour, men vond het werken met Chinese klanten te arbeidsintensief en tijdrovend.

Goede juristen werven én aan boord houden is in de huidige arbeidsmarkt niet makkelijk. Vooral de millennial vergt een bijzondere benadering. Wat betekent dit voor organisaties en wat maakt hen een aantrekkelijke werkgever? Mr. vroeg drie recruitmentbureaus naar trends en adviezen.

Iedereen heeft met privacy te maken. Het moet in het DNA van elke organisatie gaan zitten, vinden de advocaten Elisabeth Thole (Van Doorne) en Charlotte Solms (KienhuisHoving). Zij vertellen erover in de rubriek Senior/junior.

Bekijk hier het decembernummer van Mr.

Voor een abonnement op het doorbladerbare magazine kunt u hier klikken. Wie een abonnement wil op de papieren editie van Mr. kan zich via deze link aanmelden.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven