De rechter steeds vaker waakhond

Delen:

logo raad voor de rechtspraakUit het vandaag gepubliceerde jaarverslag 2014 van de Raad voor de rechtspraak (Rvdr) blijkt dat de rechter steeds vaker toeziet op een eerlijke en rechtvaardige gang van zaken bij een bewind of faillissement. Eind 2014 waren er 260.000 lopende beschermingsbewinden, twee keer zoveel als begin 2009. In 2014 waren er in totaal 370.000 zaken die verband hielden met beschermingsbewind.

Als belangrijkste oorzaken voor de groei van dit toezicht ten behoeve van kwetsbare mensen als de demente bejaarde, de failliete ondernemer en de gescheiden moeder in de schuldsanering noemt de Rvdr de economische crisis en de vergrijzing.

Uit het jaarverslag blijkt verder dat rechters in 2014 twee procent meer zaken hebben behandeld dan in het jaar daarvoor.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven