De Strafmoord: lekker bingewatchen in de kerstvakantie

Tussen Kerst en Oud & Nieuw even geen rechtszaken of andere juridische werkzaamheden meer te doen? Kijk dan online naar de vijfdaagse, theatrale rechtszaak: ‘De Strafmoord’. En oordeel over de schuld of onschuld van de verdachte.

Delen:

Cast De Strafmoord_horizontaal (002)-1a29ee1a

Jules Croiset is rechtbankvoorzitter, Louise Korthals officier van justitie, Jan Kooijman advocaat. Najib Amhali is te zien als tactisch rechercheur, Sanne Wallis de Vries als forensisch arts. Onder andere Isa Hoes en Ilse Warringa zijn getuigen.
Het zijn niet de minsten die de cast vormen van De Strafmoord. Deze online rechtszaak is de vierde editie van Schuld of Onschuld, en wordt geproduceerd door Stichting Tof in samenwerking met Korthals Stuurman producties. Eerdere edities betroffen De Kerstmoord, De Droommoord en Een Midwinternachtmoord. Het scenario werd geschreven door Lex Passchier.

Eigen rechter?

Waar gaat de zaak over, waarvoor de producent toga’s van de rechtbank Amsterdam heeft geleend? Wim de Ruiter (gespeeld door Mark Rietman) wordt ervan verdacht Siegert van der Zijl (Waldemar Torenstra) te hebben omgebracht. Die werd met een ingeslagen schedel aangetroffen in zijn eigen huis. Wim heeft een motief: Siegert is verdachte geweest in een zaak die te maken heeft met Wims dochter, maar door gebrek aan bewijs zag de politie er geen zaak in. Heeft Wim de Ruiter vervolgens voor eigen rechter gespeeld? Zelf ontkent hij in alle toonaarden.

Onderliggend bewijsmateriaal

Wie een kaartje koopt kan vanaf 27 december op ieder gewenst moment de video’s van het proces bekijken via de website Schuld of Onschuld. Iedere procesdag, in totaal zijn het er vijf, is een video te zien waarin alle partijen hun zegje doen. Dag vijf eindigt met het requisitoir van de officier van justitie en het pleidooi van de verdediging. Het onderliggende bewijsmateriaal is ook op de site te vinden. Alles in één keer bingewatchen met een kop warme chocolademelk en de kat op schoot kan ook.

Stemmen

Na de procesdagen kunnen de kijkers tijdens Oud & Nieuw stemmen: heeft Wim inderdaad Siegert vermoord, of is er toch iets anders gebeurd? Schuldig of onschuldig? Op maandag 2 januari 2023 wordt het vonnis bekendgemaakt. En als nieuwjaarsgeschenk is er dan voor de kijkers een film waarin te zien is wat er daadwerkelijk is gebeurd.

Wie alvast een voorproefje wil kan hier de trailer bekijken.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven