Partnerbijdrage van

De verhalen achter de cijfers uit het Kleos Benchmark Advocatuur 2020

Voor de 2020 versie van het Benchmark Advocatuur hebben ruim 200 kantoren meegedaan. Binnen de eerste maand is het rapport al meer dan 500 keer gedownload. Wat maakt de advocaat zo nieuwsgierig naar de cijfers?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
De verhalen achter de cijfers uit het Kleos Benchmark Advocatuur 2020

Ten tijde van schrijven bevinden we ons in de laatste maand van december, een goed moment om te reflecteren op het huidige jaar en de gewenste aanpak voor volgend jaar.

Wat zijn onze KPI’s als advocatenkantoor? Hoeveel nieuwe cliënten hebben we geholpen en hoeveel van onze uren is geschreven op bestaande relaties?

Gemiddeld aantal uur en uurtarief

Laten we bij het begin beginnen. Het gemiddeld uurtarief van de Nederlandse advocaat is € 222,- met een gemiddelde aan 5,5 declarabele uren. De getallen geven u een richtlijn van wat nu is maar zoals altijd zegt een gemiddelde soms te weinig. Veel kantoren rekenen met 220 of 230 werkbare dagen, met een streven van 1200 of 1250 geschreven uren. Of u dit al behaald hebt of dit nog moet behalen, we gaan ervan uit dat u het hoe dan ook beter wilt doen dan 2020.

In 2021 is het belangrijk dat u uw uren per maand evalueert en bijstuurt. Software zoals Kleos geeft u de mogelijkheid om een goed overzicht te creëren qua dossiers en geschreven tijd. Hierdoor bent u in staat om waar nodig bij te sturen op de KPI’s en de richtlijnen. Wat vormt de grootste uitdaging om deze uren te behalen?

Cliënt acquisitie, visie & strategie en dossierbeheer

In het benchmark bekijken we de verwachtingen qua groei in omzet, winst, FE en FTE. Daarnaast hebben we ook de vraag voorgelegd welke uitdagingen kantoren zien voor volgend jaar. Met 32% staat opnieuw cliëntacquisitie bovenaan de lijst van uitdagingen, gevolgd door 21% van de stemmen op visie & strategie. Als derde uitdaging met 13% speelt dossierbeheer en de toenemende informatiestroom een rol.

Wilt u weten hoe u presteert ten opzichte van andere kantoren?

Download dan nu het Kleos benchmark advocatuur 2020.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top