Dealmakers banken populairder dan advocaten

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Foto: Pixabay

Niet advocaten maar bankiers zijn het meest populair als dealmaker. De eerste advocaat in deze top staat op de negende plaats. Dat concludeert M&A, een community over fusies en overnames.

Op mena.nl staan van dealmakers profielen. De redactie heeft geturfd hoe vaak deze profielen sinds juli 2016 worden bezocht. “Een hoog bezoekcijfer heeft verschillende aanleidingen”, stelt de website. “Een dealmaker is populair, scoort goed in de league tables, haalt het nieuws, is betrokken in een schandaal, wint een prijs of klikt gewoon zelf graag op zijn of haar profiel.”

Dan valt op dat de meest ‘populaire’ dealmakers bij banken en adviesfirma’s zitten. Zo zit de nummer 1 (Bastiaan Vaandrager) bij Rothschild en de nummer 2 (Cassander Verwey) bij J.P. Morgan. Daaronder komt één dealmakers van ABN Amro, twee van ING, één van KPMG en één van Lincoln International. Daarna pas komt de eerste advocaat-dealmaker: Arne Grimme van De Brauw Blackstone Westbroek, direct gevolg door Jan Louis Burggraaf van Allen & Overy.

De lijst van vijftig telt 23 dealmakers uit de bankwereld, veertien advocaten, elf bij een accountancykantoor, een bij een communicatieadviseur en een bij een investeerder. Op de lijst staan vier vrouwen, waarvan twee advocaten. Dat zijn Karine Kodde (Allen & Overy, op 16) en Antoinette van der Hauw (Loyens & Loeff, op 41).

De meeste advocaten komen trouwens pas in de lagere regionen terecht. Bij de eerste 25 zijn het alleen twee advocaten van Allen & Overy en één van de Brauw. Vanaf plaats 25 zijn het één advocaat van Lexence, één van Ingen Housz, drie van Loyens & Loeff, twee van Houthoff, één van Van Doorne en één van Simmons en Simmons.

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top