Debat over imago van de bestuursrechter

Delen:

Tijdens de jaarlijkse zomerconferentie van het Montesquieu Instituut (28 augustus tot en met 7 september) wordt op dinsdag 4 september in Den Haag een debat gehouden over het imago van de bestuursrechter. Debatleider is Peter van Lochem, rector van de Academie van Wetgeving.

De deelnemers zijn: Wim Deetman (lid van de Raad van State en onder meer ex-burgemeester van Den Haag), Leo Damen (honorair hoogleraar bestuursrecht), Annie Brouwer-Korf (ex-burgemeester van Utrecht) en Peter Nihot (sectorvoorzitter bestuursrecht in Utrecht).

Aanleiding voor het debat zijn uitingen van onvrede over het bestuursrecht. Burgers klagen dat beslissingen te lang op zich laten wachten of vinden dat de rechter te vaak de kant van de overheid kiest. De overheid op haar beurt vindt nogal eens dat de rechter op de stoel van de bestuurder gaat zitten. Tijdens het debat komen vragen aan de orde of de bestuursrechter inderdaad een imagoprobleem heeft, of de Algemene wet bestuursrecht moet worden aangepast en of er oplossingen te bedenken zijn die buiten de juridische wereld liggen.

Klik voor meer informatie hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven