Dekenprijs voor Tom Barkhuysen

Delen:

Tom BarkhuysenProf. mr. Tom Barkhuysen (Stibbe/Universiteit Leiden) heeft donderdag 24 maart de Amsterdamse dekenprijs gekregen tijdens de jaarvergadering van de Amsterdamse orde van advocaten. Barkhuysen is advocaat bij Stibbe en hoogleraar staats- en bestuursrecht in Leiden.

De dekenprijs is een jaarlijkse onderscheiding voor een (Amsterdamse) advocaat die zich binnen de beroepsgroep in het bijzonder onderscheidt hetzij als advocaat of op een geheel andere wijze.

Tom Barkhuysen krijgt de prijs omdat hij de link legt tussen de theorie en de praktijk, daardoor ook jonge juristen voor het advocatenvak enthousiasmeert en in actualiteitenprogramma’s op de radio zeer verhelderende commentaren geeft. Ook roert hij zich flink in het politieke debat over de bezuinigingen op de gefinancierde rechtshulp. Barkhuysen is voorzitter van commissie ‘Duurzaam stelsel gefinancierde rechtsbijstand’, ingesteld de door de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Eerder wonnen onder meer Britta Böhler, Geert Jan Knoops, Coen Drion, Floris Bannier en Liesbeth Zegveld de prijs.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven