Dekens onderzoeken witwasverdenking NautaDutilh

De dekens van Amsterdam en Rotterdam zijn een onderzoek begonnen naar aanleiding van de witwasverdenking tegen de Belgische tak van NautaDutilh. Zij willen weten of er ook Nederlandse advocaten bij de verdachte transacties betrokken zijn.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Depositphotos_413404064_s-2019-448e67b0
foto: Depositphotos

Het Belgische Openbaar Ministerie onderzoekt of NautaDutilh, huisadvocaat van de failliete modegroep FNG, het bedrijf heeft geholpen met witwassen. Eind vorig jaar deed de Belgische politie huiszoeking bij NautaDutilh. Een van de advocaten van het kantoor werd toen aangemerkt als verdachte. Inmiddels is volgens de Belgische zakenkrant De Tijd gebleken dat er ook verdachte transacties zijn gedaan via de derdenrekening van NautaDutilh. Een woordvoerder van het Brusselse kantoor liet de krant weten: “NautaDutilh Brussel vertrouwt erop dat het onderzoek zal uitwijzen dat het niet bij strafbare feiten betrokken is geweest.”

Coronacrisis

De verdenking tegen NautaDutilh komt voort uit een groot strafrechtelijk onderzoek naar de ondergang van FNG, dat bekend is van ketens als Miss Etam, Claudia Sträter en Steps. Het modeconcern ging vorig jaar failliet. De coronacrisis en verkeerd afgelopen overnames werden door het bedrijf als oorzaken genoemd.

Onderzoek

Hoewel de verdenking zich voorlopig beperkt tot NautaDutilh Brussel, gaat de Amsterdamse deken samen met zijn Rotterdamse collega de zaak onderzoeken. “Wij zullen ons op korte termijn verstaan met NautaDutilh om te onderzoeken of en in hoeverre sprake zou kunnen zijn van betrokkenheid van in Nederland ingeschreven advocaten, die immers onder het Nederlands gedrags- en tuchtrecht vallen”, liet de Amsterdamse deken Evert-Jan Henrichs weten aan het FD. “Daarnaast zullen wij, met het oog op toepassing van de relevante Nederlandse regelgeving, onderzoek doen naar de organisatorische verbanden tussen de verschillende kantoren van NautaDutilh.”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top